Convimeter II, sıvıların, sos çeşitlerinin, çikolatanın vb. viskoz ürünlerin üretiminde ve geliştirilmesinde viskozite ölçümü ve proses kontrolü sağlar. Yenilikçi ölçüm konsepti, daha önce çevrimdışı reoloji için ayrılan birçok ölçüm yönteminin üretim ortamlarında kullanılmasının da önünü açıyor.
Dünya genelindeki gıda ve kimya endüstrileri için lider bir tedarikçi olan Brabender, araştırma, geliştirme ve üretim alanlarında malzeme kalitesini ve fiziksel özelliklerini test etmek için alet ve ekipman geliştirir, üretir ve dağıtır.
Gıda alanında, Brabender, özellikle öğütme ve fırıncılık endüstrisinde, numune hazırlama ve kalite kontrolü için geniş bir cihaz yelpazesi sunmaktadır.
B-TSE-S 30/40, elektrikli ısıtma sistemine sahip ve çift vidalı bir ekstrüderdir (Ø 30 mm) ek olarak proses izlenebilir, kolay temizlenebilir ve cihaza entegre bir sürücü vardır. Saatte 100 kg’a kadar üretim hacmiyle, pilot tesiste; gıda, yem vb. diğer birçok diğer ürünün küçük ölçekli ektrüzyonu yapılabilmektedir.
Laboratuvar ölçeğinde gıda ekstrüzyonu için kusursuz bir çözüm. Örneğin: proteinler, nişasta, balık yemi, tahıllar ve makarna gibi çeşitli ürünleri modifiye edin veya tekstüre edin.
Kullanım Amacı Aqua-Inject, otomatik su dozajı ve titrasyonu için otonom bir cihazdır. Yardımcı cihaz olarak Farinograph-TS/-E (USB) ile birlikte kullanılır. Aqua-Inject Otomatik olarak oluşturulan titrasyon eğrisi sayesinde zaman tasarrufu Akış hızı ölçümü ile dozaj miktarı için en yüksek hassasiyet (300 g yoğurma‚ ±0,25 ml) Dahili ısıtma sistemi sayesinde sonuçlarda yüksek tekrarlanabilirlik Gıda tesislerinde cam büret ve cam kırığı olmadan daha fazla güvenlik
Brabender ViscoQuick ile viskozite ile ilgili malzeme özellikleri, sadece küçük numune miktarlarında bile hızlı ve güvenilir bir şekilde ölçülebilir. Un ve unlu mammüller, tam tahıllı gıdalar, makarna, pişmiş ürünler, süt ürünleri, gurme gıdalar, şekerlemeler, nişasta, kağıt, tekstil, kimyasal ürünler, kozmetik ve sağlık bakım ürünlerinin vizkozite özellikleri analiz edilebilir.
Farinograph-TS reometresi, uluslararası standartları dikkate alarak unların su emme ve yoğurma özelliklerini güvenilir ve tekrarlanabilir bir şekilde ölçmenizi sağlar. Yenilikçi web tabanlı MetaBridge yazılımı Kompakt gövde formu 0-200 rpm’den sürekli hız kontrolü 20 Nm’ye kadar ölçüm aralığı Tak ve çalıştır: hemen kullanıma hazır İsteğe bağlı dokunmatik ekran Çoklu erişim: birden fazla terminal cihazından eşzamanlı erişim