Temel Özellikleri
- Tahıl unu ürünlerinde gluten kalitesini ölçer
- Hızlı test prosedürü (test başına 1-10 dakika)
- Otomatik ölçüm sayesinde kullanımı kolaydır
- Küçük numune miktarı (3-10 g)
Brabender GlutoPeak aşağıdaki uygulamalar için uygundur
- Hububat
- Un
- Makarna Ürünleri
- Gluten
Brabender GlutoPeak ile hangi testler yapılabilir
- Hububat
- Viskoelastik özellikler
- Hamur gelişme zamanı
- Hamur Yumuşatılması
- Protein içeriği
- Çökme değeri
- Gluten içeriği
- Gluten gücü
Brabender GlutoPeak hangi sektörlerde kullanılabilir
- Fırın Ürünleri
- Şekerleme ve Atıştırmalıklar
- Makarna
- Tahıl Yetiştiricileri
- Tahıl Tüccarları
- Biracılar
Çalışma Prensibi
Dönen bir ölçüm paleti tarafından üretilen enerji süspansiyona girer ve tork ölçülür. Enerjinin girişi, numunedeki glutanın bir araya toplanmasına neden olur. Ölçüm işlemi sırasında numune miktarı, çözücü, sıcaklık ve kürek dönme hızı sabit kalır. Test tamamlandıktan sonra, yazılım sonuçları otomatik olarak analiz eder.
Yazılım
Test tamamlandıktan sonra, yazılım sonuçları otomatik olarak analiz eder. Bu analizde pik süresi (maksimuma ulaşana kadar) ve bu noktadaki pik yüksekliği numuneye özel olarak incelenir.
Güçlü gluten hızlı, yüksek pikler üretirken, daha zayıf glütende daha sonra, düz pikler gösterir veya aşırı durumlarda aşırı piklere ulaşılmaz (bisküvi buğday).