Reoloji

Peynir ve Vegan Peynir Analoğunun Reolojisi ve Dokusu

Giriş

Peynir nedir? Peynir, doğru tat ve doğru dokuya sahip fermente süttür. Tat, yeteneklerinin çok ötesinde olsa da, bir ...

Reometrede Şekerlemeler

Giriş

Yiyeceklerimizi deneyimlemek için birçok duyumuzu kullanırız. Bir gıda ürününün popüler olması ve dolayısıyla başarıl...

Bisküvilerin Çıtırlığının ve Dokusunun Reometre Üzerinde Analizi

Giriş

Bisküvi veya kurabiye, adı ne olursa olsun, doğru tada ve doğru ısırığa sahip olmaları gerekir. Bunlardan ilki oldukç...

Krem Peynirin Sürülebilirliği, Sıcaklığa Karşı Etkisi ve Yağ İçeriği

Giriş

Krem peynir gibi yumuşak, sürülebilir gıdalar viskoplastik malzemelerdir. Bu gıdaların tüketici tarafından kabulü, bu...

Çikolatanın Kırılma Mukavemeti

Çikolata tüm duyularımıza hitap eder. Çikolatanın rengini ve parlak yüzeyini görürüz, anlaşılması zor tatların kokusunu alırız, elimizde tartarız v...