Reoloji

HAAKE Viscotester iQ Reometresi ile Ham Petrolün Karakterizasyonu

Giriş

Ham petrolün üretimi ve taşınması, genellikle akışa dayalı süreçlerle ilgilidir. Bu akı...

Reoloji-Raman Spektroskopisi: EVA/asetaminofen Karışımının Kristalleşmesinin İzlenmesi

Giriş

Bu uygulama notunda, etilen vinil asetat (EVA) ve asetaminofen içerikli maddelerin kris...

Reoloji-Raman Spektroskopisi: Polimer Kristalleşmesinin İzlenmesi

Giriş

Bu uygulama notu, bir malzemenin davranışını anlamak için birleştirilmiş bir reometre v...

Reoloji ve Raman Spektroskopisi Kullanarak Kakao Yağı Kristalleşmesinin İncelenmesi

Uygulamanın Faydaları

Eşzamanlı reoloji ve Raman spektroskopisi (RheoRaman) ölçümleri, kakao yağı (CB) izotermal kristalleş...

3D Yazıcı Uygulamaları İçin Kullanılan Polilaktik Asit (PLA) Telinin Termal Geçmişinin Dinamik Mekanik Termal Analiz (DMTA) ile Keşfi

Giriş

3D baskı, geleneksel üretim tekniklerine kıyasla karmaşık yapıların hızlı ve verimli bi...

Peynir ve Vegan Peynir Analoğunun Reolojisi ve Dokusu

Giriş

Peynir nedir? Peynir, doğru tat ve doğru dokuya sahip fermente süttür. Tat, yeteneklerinin çok ötesinde olsa da, bir ...

Reometrede Şekerlemeler

Giriş

Yiyeceklerimizi deneyimlemek için birçok duyumuzu kullanırız. Bir gıda ürününün popüler olması ve dolayısıyla başarıl...

Bisküvilerin Çıtırlığının ve Dokusunun Reometre Üzerinde Analizi

Giriş

Bisküvi veya kurabiye, adı ne olursa olsun, doğru tada ve doğru ısırığa sahip olmaları gerekir. Bunlardan ilki oldukç...

Krem Peynirin Sürülebilirliği, Sıcaklığa Karşı Etkisi ve Yağ İçeriği

Giriş

Krem peynir gibi yumuşak, sürülebilir gıdalar viskoplastik malzemelerdir. Bu gıdaların tüketici tarafından kabulü, bu...

Çikolatanın Kırılma Mukavemeti

Çikolata tüm duyularımıza hitap eder. Çikolatanın rengini ve parlak yüzeyini görürüz, anlaşılması zor tatların kokusunu alırız, elimizde tartarız v...