Kozmetik Üretimi için Ölçeklenebilir Teknoloji

Mikroakışkanlar ekibinden Dr. Yang Su, kısa bir süre önce kozmetik üretimi ve kararlı nanoemülsiyonlar, lipozom oluşumları ve diğer uygulamalar yoluyla rekâbet avantajı elde etme yöntemlerine odaklanan kapsamlı bir web semineri sundu.

Kozmetik Üretimi için Ölçeklenebilir Bir Teknoloji

Kozmetik üretim sorunlarının geniş bir kapsamını içeren bu webinar, yalnızca kontaminasyonsuz, küçük formülasyonlar elde etmeyi değil, aynı zamanda bu yüksek kalibreli sonuçları büyük ölçekli ticarileştirme için çoğaltmayı da inceledi.

Bu webinarda basınç profilinin etkisi, tek tip işlemler ve sabit basınç ile sabit hacim arasındaki farklar incelenmiştir. Tüm bu faktörler, sabit ve tekrarlanabilir bir çözüm için verimli bir süreç oluşturmaya önemli ölçüde katkıda bulunur.

Microfluidizer® teknolojisi, küçük partikül boyutları ve tek tip partikül boyutu dağılımları elde etmek için etkili bir çözümdür. Hedef özellikler (fizyokimyasal özellikler gibi), partiden partiye tekrarlanabilirlik ve laboratuvar ve üretim hacimlerinde ölçeklenebilirlik dahil olmak üzere tek tip boyut ve dağılım hususları açıklanmıştır. Kolay aşağı akış süreçleri (örn. steril filtrasyon) ve düzenleme gerekliliklerini (cGMP gibi) karşılama yeteneği gibi diğer faktörler incelendi.

Microfluidizer® işlemcileri, geleneksel homojenizatörlere kıyasla çok daha uzun süre pik basınca ulaşır ve bunu sürdürür; bu nedenle daha az enerji ve daha az geçiş kullanarak zamandan tasarruf sağlarken önemli ölçüde daha büyük partikül boyutu azalmaları sağlar.

Webinarımızdan Sorular

Web semineri sırasında Dr. Su dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Aşağıda, web seminerinde her sorunun cevabının kısaltılmış bir versiyonu yer almaktadır.

  1. Mikroakışkanlar büyük ölçekli endüstriyel üretimde nasıl kullanılabilir? (47:00)
    Microfluidics, aynı Interaction Chamber™ sistemi ile daha yüksek verim için pompalama sistemine sahip bir dizi ürün tasarlamıştır. Aynı Interaction Chamber™ sistemini koruyarak ve kanal sayısını artırarak sonuçların aynı olması gerekir.
  2. Araçlarımızı kullanmak için bir viskozite sınırlaması var mı? (49:00)
    Ele alınması gereken çok çeşitli viskozite seviyesi hususları ve aktarım sorunları vardır. Pompa, daha yüksek bir viskoziteyi işleyecek kadar güçlüdür. Tezgâh üstü için genellikle sıvıları işleriz ancak mürekkep gibi diğer bazı maddeler de işlenir.
  3. Sıcaklık kontrolü mümkün mü? (51:10)
    Tezgâh üstü ve büyük ölçekli işlemciler sıcaklık kontrol özelliklerine sahiptir. Tüm ekipmanlarımız soğutma bobini veya ısı eşanjörü ile soğutma özelliğine sahiptir. Bazılarının daha iyi kontrol için seçenekleri vardır. Daha büyük sistemlerin tümü soğutma özelliğine sahiptir ve bazılarında soğutma sıvısı akış hızını düzenleyerek kapalı döngü sıcaklık kontrolü vardır.
  4. Partikül boyutu için hangi parametrelerin kontrol edilmesi gerekir ve Mikroakışkanlar homojenliği nasıl değerlendirebilir? (53:00)
    Partikül boyutunu belirleyen parametreler ve istenen partikül boyutunu elde etmek için de kullanılabilecek parametreler vardır. Sabit basıncımız ve Interaction Chamber™’ın tasarımı ve boyutu kilit öneme sahiptir. Basınç, kesme hızı, mikro kanalların oda boyutu, sıcaklık kontrolü ve geçişlerle birlikte etki edecektir. Partikül boyutu analizinde partikül boyutunun ölçümü ve eğrinin genişliği (polidispersite indeksi – veya PdI) homojenliği en iyi şekilde gösterecektir.
  5. Viskoz akış göz önüne alındığında kanal yüksek basınca dayanabilir mi? (55:45)
    Evet, kanal maksimum 30.000 psi’ye kadar basınçlara dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Microfluidics ayrıca mükemmel aşınma direnci ve uzun işlem ömrü için bir elmas Interaction Chamber™ sunmaktadır.
  6. Aynı emülsiyon ve dispersiyon teknolojisi katı lipid nanopartiküller için de uygulanabilir mi? (57:00)
    Evet, öyle, ancak sistemin lipidi ısıtarak kullanılması gerekecek, böylece bir emülsiyon gibi sistemimiz aracılığıyla işlenebilen sulu bir fazda dağılabilen sıvı bir form haline gelecektir. İşleme prosedürünün daha kapsamlı bir açıklaması verilmiştir.
  7. Su bazlı bir emülsiyon elde etmek için yüzey aktif maddelerin zorluklarının üstesinden gelebilir misiniz? (57:58)
    Genel olarak bu teknoloji su içinde yağ ve yağ içinde su emülsiyonlarında kullanılabilir. Özellikle önemli olan, işleme koşullarıyla birlikte ince ayar yapılması gereken stabilite, su-yağ oranı ve yüzey aktif madde konularıdır.
  8. Mikroakışkanlar aktif bileşenleri lipozomlara nasıl kapsüller? (59:25)
    Lipozomun nasıl formüle edildiğine bağlı olarak çeşitli yollar vardır. Bu, hidrofilik veya hidrofobik olmasına dayanır. Mikroakışkanlar her ikisinde de oldukça etkilidir. Her ikisi hakkında ayrıntılı açıklama için web seminerimizi ziyaret edin.
  9. Ölçek büyütme için, mikrokanalları kullandığınızda, akış davranışının (özellikle akış hızı ve basıncının) farklı kanallarda aynı olmasını nasıl sağlıyorsunuz? (1:00:01)Basıncın korunması göz önünde bulundurularak mikro kanalların tasarımında kapsamlı çalışmalar yapılmıştır. Çok kanallı bir üretim makinesi için, uygun kanal sayısının dikkatlice seçilmesi, makinenin basıncı koruyabilmesini sağlamak için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, sabit basıncı koruyarak, basıncın ve koşulların aynı olacağını biliyoruz. Bu teknoloji, müşterilerimizden gelen verilere dayanarak defalarca kanıtlanmıştır.

Bu Tartışmanın Vaka Çalışmaları Dahil:

  • Solventsiz parfüm
  • Özel şampuan
  • Lipozomal serum
  • Kozmetik uygulamalar için hücre lizizi